Radanovič Brežice Novice

Iščete svoje sanjsko vozilo? Potem je Volkswagen pravi za vas. Zagotovite si novo vozilo, ki je na voljo takoj, ali pa konfigurirajte svoj sanjski model povsem po svojih zamislih.

  1. Novice
  2. Novi ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S - Mednarodna predstavitev
22.08.2024
Novosti znamke Volkswagen

Novi ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S - Mednarodna predstavitev

Volkswagen širi ponudbo ID.7 z novimi modeli Pro S. ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S imata novo razvito 86 kWh baterijo, ki omogoča daljše razdalje med polnjenji. ID.7 Pro S doseže WLTP doseg do 709 km, medtem ko ID.7 Tourer Pro S lahko prevozi do 690 km. Poleg tega se modeli Pro S lahko polnijo na hitrih DC polnilnicah z močjo do 200 kW. ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S delita maksimalno polnilno zmogljivost in novo baterijo z različicami za visoke zmogljivosti: ID.7 GTX in ID.7 GTX Tourer. Medtem ko je pri modelih GTX s štirikolesnim pogonom poudarek na športnosti, so različice Pro S z zadnjim pogonom zasnovane za maksimalno učinkovitost.

id7

Na kratko:

Novi ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S: Volkswagen elektrificira dolga potovanja

  • Touring avtomobili: ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S omogočata doseg WLTP približno 700 km zahvaljujoč veliki 86 kWh bateriji.
  • Prostorski drsalci: ID.7 Tourer ponuja prostornino prtljažnika od 605 do 1.714 litrov; v športni limuzini ID.7 Pro S pa je kapaciteta med 532 in 1.586 litrov.
  • Hitri polnilci: Novi modeli ID.7 Pro S se polnijo na DC polnilnicah z močjo do 200 kW; baterija se napolni od 10 do 80 odstotkov v približno 26 minutah.
  • Najboljši v razredu: masaža sedežev in funkcija klimatske naprave, Wellness In-Car App (oboje opcijsko) in inteligentna samodejna klimatska naprava zagotavljajo visoko raven udobja.
  • Popolna izbira: Volkswagen zdaj ponuja ID.7 z dvema velikostma baterij, dvema nivojema opreme, pogonom na zadnja in vsa kolesa ter kot limuzino in karavan.
https://www.volkswagen-newsroom.com/en/the-new-id7-pro-s-and-id7-tourer-pro-s-international-media-drive-18617

Dolgi dosegi, hitro polnjenje: Zahvaljujoč svoji učinkovitosti, veliki bateriji in odlični aerodinamiki (zračni upor 0,23 za limuzino in 0,25 za karavan) sta ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S med električnimi vozili z največjim dosegom v svojem razredu. Opremljena sta z 210 kW (286 PS) električnim motorjem, ki je kompaktno integriran v zadnjo os. Oba modela združujeta učinkovitost z vrhunsko zmogljivostjo: limuzina pospeši od 0 do 100 km/h v samo 6,6 sekunde, karavan pa v 6,7 sekunde. Polnilni časi so prav tako zelo kratki: z največjo polnilno zmogljivostjo 200 kW se baterija napolni od 10 do 80 odstotkov v približno 26 minutah. Z 200 kW polnilno močjo se baterija napolni za doseg približno 244 km (limuzina) ali približno 236 km (karavan) v samo 10 minutah.

Električna poslovna klasa: ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S dosegata raven udobja naslednjega razreda. Zaradi skoraj tihega pogona in zelo nizkega hrupa vetra sta oba modela izjemno tiha v notranjosti in zunaj (hrup pri vožnji 67 dB(A)). Standardna oprema vključuje inovativne tehnologije udobja, kot so zračne reže dvopodročne avtomatske klimatske naprave (Air Care Climatronic), ki se samodejno prilagajajo z električnimi krmilnimi motorji. Klimatski sistem ID.7 zagotavlja udobje prezračevanja na najvišji ravni v svojem razredu; zadnji del je mogoče naknadno aktivirati kot tretje klimatsko območje. Prav tako je vedno prisoten inteligentni glasovni pomočnik IDA s ChatGPT integracijo. Udobje in varnost sta optimizirana z asistenčnimi sistemi, kot so prilagodljiv tempomat (ACC), sistem za ohranjanje voznega pasu (Lane Assist) in sistem za menjavo voznega pasu (Side Assist), nov sistem za opozarjanje pri izstopu (opozarja na promet, ki prihaja od zadaj), zaviranje pri zavijanju in podporo pri izogibanju, prikazovalnik prometnih znakov, zadnja kamera in Park Distance Control.

i7d7

Informacije prek razširjene resničnosti: Vse različice ID.7, vključno z novimi modeli Pro S, so opremljene s prikazovalnikom razširjene resničnosti kot standard – edine v tem razredu. To projicira vse informacije, pomembne za vožnjo, v voznikovo vidno polje, da lahko oči ostanejo na cesti. Prikazovalnik AR hkrati spreminja arhitekturo armaturne plošče, saj so klasični instrumenti lahko precej manjši kot redundantni informacijski nivo. Osrednji element v notranjosti je prostostoječi zaslon na dotik z diagonalo 38 centimetrov (15 palcev). Funkcijo Discover Pro Max navigacije je mogoče aktivirati kasneje. Novosti sta Wellness In-Car App in igralna platforma AirConsole14.

Nove aplikacije za wellness in igranje: Wellness In-Car App je novost v ponudbi ID.7. Ponuja vnaprej konfigurirane programe, ki prilagajajo različne funkcije vozila za izboljšanje počutja med vožnjo ali med premori. Glede na opremo vozila, aplikacija uporablja funkcije, kot so osvetlitev ozadja, zvok, klimatska naprava, opcijsko panoramsko strešno okno s pametnim steklom in sedežno klimatizacijo ter funkcijo masaže sedežev. Nova igralna platforma AirConsole bo omogočala zabavno preživljanje časa, na primer med polnjenjem ali med premorom. Volkswagen pričakuje, da bo AirConsole na voljo v prvih evropskih državah od sredine septembra.

id7

Prostor za pet oseb in veliko prtljage: Medosna razdalja 2.971 mm s skupno dolžino 4.961 mm nakazuje, da ID.7 Pro S in ID.7 Tourer Pro S ponujata prostoren prostor za pet oseb. To je še posebej opazno na zadnjih sedežih zahvaljujoč velikemu prostoru za kolena. Prtljažniki so prav tako veliki: v limuzini prostornina znaša 532 litrov s petimi potniki; pri polni obremenitvi do prve vrste sedežev se prostornina poveča na 1.586 litrov. Ustrezne vrednosti za Tourer so 605 litrov (zadaj) in 1.714 litrov. Nakladalna površina meri do prve vrste sedežev 1.948 mm v obeh karoserijskih različicah.

Inovativna opcijska oprema: Voznikom ID.7 modelov so na voljo dodatne tehnologije, kot so Connected Travel Assist z online podatki, interaktivni IQ.LIGHT LED matrični žarometi in Park Assist Pro s spominsko funkcijo.

Prijava na Novičnik

Z novicami redno dobivate informacije o naši avtohiši in izbor posebnih ponudb.

Vneseni podatki so neveljavni. Poskusite ponovno.

Izberite naziv

Pri prijavi na novice se je žal pojavil problem. Poskusite znova kasneje.

checkbox_default

Hvala!

Prijavili ste se na novice.

Prejeli boste e-sporočilo s potrditveno povezavo. Potrdite povezavo, da boste zaključili prijavo.